Moederdagstage

Gepost in Recepten Nivo op 05/23 om 08:28
Afgelopen Moederdag heb ik een middag meegedraaid in de keuken van eetcafé ’t Havengat. Dit was een hele leuke ervaring! Zo heb ik geholpen met het doorgeven van de lunch. Daarnaast heb ik omdat het Moederdag was een lunchspecial bedacht. Deze Moederdag special was een clubsandwich van gerookte zalm met een bieslookroomkaas en pesto, een spiesje van mozzarella, basilicum en cherry tomaat en een tzatziki saus gevolgd door een klein verrassingsdessert. Dit dessert was een soep van mango en kokos met een bolletje citroenijs afgegarneerd met wat mango, limoen en rode peper. Het dessert kwam ik persoonlijk aan tafel brengen. De reacties waren heel positief! Ik vind het zo leuk om te kijken hoe het er ergens aan toe gaat in de keuken. Hier steek ik veel van op en vind het reuze interessant. Ik kijk met veel plezier terug op deze gezellige en mooie dag. Deze week het recept van de clubsandwich.

 

Recept: Clubsandwich van gerookte zalm, bieslookroomkaas en pesto

 

vanaf 4 personen

 

Benodigdheden/Ingrediënten

4 x spies

 

1 x pak sandwichbrood (bij Deen)
400 gr. gerookte zalm
Bieslookroomkaas
Pesto

 

Mozzarella (bolletjes)
Cherry tomaat
Basilicum

 

Yoghurt
Knoflook
Komkommer

 

Bereidingswijze

Neem de bolletjes mozzarella, cherry tomaat en basilicum en rijg deze om en om aan de spies. Maak de tzatziki saus van een halve liter yoghurt, pers daar 1 teen knoflook op en rasp de komkommer in een theedoek en voeg het gedroogd toe aan de saus.
Wrijf de eerste laag sandwichbrood in met bieslookroomkaas en bedek deze met gerookte zalm. Wrijf de tweede laag sandwichbrood in met pesto en bedek ook deze met gerookte zalm. Bedek deze met de laatste laag sandwichbrood.
Leg deze sandwich tussen 2 rekjes in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat deze 8 minuten roosteren. Snijd in stukken en serveer met wat sla, de spies van mozzarella en cherry tomaat en de tzatziki saus. Smakelijk eten!


Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

<< Terug naar home